top of page

Nők és Lányok a Tudományban

Február 11-e a Nők és Lányok a Tudományban Világnapja (Women and Girls in Science Day). Ennek apropóján néztünk körül kicsit saját házunk táján. Egyesületünk legmagasabb szakmai elismerése, a Dr. Dobos János-díj még várat arra, hogy egy kiváló és érdemes hölgy vehesse birtokába. Ez azonban mit sem von le abból a tényből, hogy a hazai bűnüldözés területén, a kriminalisztika – vagy ahogy manapság nevezzük: a forenzikus tudományok – különféle ágaiban számtalan kiváló, magasan képzett kolléganő végzi a dolgát.

 

Egyesületünk másik kiemelkedő elismerését viszont, a Dr. Dobos János Arany Emlékérmet – ez idáig egyedüli hölgyként – Dr. Balláné Prof. Dr. habil. Füszter Erzsébet asszony kapta meg öt éve, 2016-ban. Egyesületünk szaklapja, a Magyar Bűnüldöző a rá következő esztendőben (VIII. éfvolyam 1-2. száma) hozta le a laudációját, és egy vele készült rövid interjút.

 

Ezzel az írással mutatjuk be most a Nők és Lányok a Tudományban Világnapja alkalmából a Professzor Asszonyt, egy olyan női tudóst, aki saját szakterületén szerzett elévülhetetlen érdemeket.

slide3.png
bottom of page